سامانه جدید عرضه در بورس کالا را بیشتر بشناسید

مدیریت عملیات عرضه بورس کالای ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که از ۴ تیرماه سال جاری (شنبه)، عرضه های مربوط به تالار پتروشیمی، طلا و حراج باز از طریق سامانه جدید عرضه ثبت و مورد تایید قرار خواهد گرفت.

به گزارش بیداربورس روز گذشته، بورس کالای ایران از ثبت و تایید عرضه‌های مربوط به تالار پتروشیمی، طلا و حراج باز از طریق سامانه جدید عرضه از روز شنبه ۴ تیرماه خبر داد. سامانه عملیاتی موسوم به سامانه سیمرغ، به لحاظ تکنولوژی ارتقا یافته که علاوه بر بالارفتن ضریب امنیت، تسهیل عرضه آن هم در نظر گرفته شده است.

۲۵ بهمن ماه سال گذشته بود که برمک هوشیار، مدیر توسعه فناوری اطلاعات بورس کالا با اشاره به سامانه جدید عرضه با نام «سیمرغ»، خاطرنشان کرد که این سامانه جهت طرح جامع یکپارچه‌سازی سامانه‌های عملیاتی به زودی راه اندازی و جایگزین تمام سامانه های قبلی می‌شود و از لحاظ تکنولوژی و فرآیندی به طور ویژه ارتقا یافته است.

روز گذشته نیز، مدیریت عملیات عرضه بورس کالای ایران در اطلاعیه‌ای خطاب به کارگزاران و ذینفعان اعلام کرد: از روز شنبه ۴ تیرماه ۱۴۰۱، عرضه‌های مربوط به تالار پتروشیمی، طلا و حراج باز از طریق سامانه جدید عرضه ثبت و مورد تایید قرار خواهد گرفت. عرضه‌های مربوط به تالار صادراتی، فرآورده‌های نفتی و بازار فرعی، پیش‌تر از تاریخ ۷ اسفندماه سال گذشته، از طریق سامانه جدید ثبت و تایید شده بود.

*ویژگی‌های سامانه جدید چیست؟

یکی از ویژگی‌های سامانه سیمرغ، امکان همکاری با چند بانک به صورت همزمان به عنوان بانک عامل است. (پیش از این، هر عرضه‌کننده می‌توانست تنها یک حساب تسویه در بورس کالا داشته باشد. اما در سامانه جدید، عرضه‌کنندگان می‌توانند به ازای هر عرضه، حساب تسویه مختص آن را از بین حساب‌های بانکی مختلف خود انتخاب کنند.)

در سامانه جدید، تمام سامانه‌های قبلی بورس کالا یکپارچه شده و دسترسی جدید از طریق سامانه sso یا همان درگاه ورود یکپارچه اتفاق می‌افتد.

امکان تعیین پارامترهای کالا مانند نوع بسته‌بندی و درجه کیفی نیز، در سامانه جدید وجود دارد. این موضوع، نیاز به تعریف نماد کالای جدید به ازای نوع بسته‌بندی با درجه کیفی جدید را مرتفع ساخته و با استفاده از این قابلیت از تعدد نمادهای معاملاتی جلوگیری می‌شود.

لازم به ذکر است که به طور کلی، دو نوع فرآیند عرضه در بورس کالا وجود دارد که شامل Forward Auction یا همان حراج یا مزایده رو به جلو و Reverse Auuction یا مزایده معکوس است. در حالت Forward Auction، پنج نوع فرآیند عرضه در این سامانه تعبیه شده که شامل عرضه عادی، حراج یکجا، عرضه املاک و مستغلات، کشف پریمیوم و معاملات نهایی کشف پریمیوم است و در حوزه Reverse Auction نیز، معاملات مناقصه یکجا انجام می‌شود. اما در سامانه جدید، به صورت مجزا پیاده‌سازی شده‌اند.

منبع: اقتصاد آنلاین
کد خبر 18360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =